Over American schoolbus

AmericanschoolBus is een onderdeel van ElboBus.nl.

Elbo werd in 1946 opgericht als de Eerste Leidschendamse Bus Onderneming. ElboBus richtte zich met name op dagtochten en korte meerdaagse reizen, het werk wat de grote bedrijven zoals Speedwell lieten liggen. Sinds 1970 is Stichting Kinderoord de Schaarshoek in Heino eigenaar van ElboBus en in eerste instantie werden de bussen gebruikt voor het halen en brengen van groepen kinderen naar dit vakantiepark en voor het toen bekende Volksdans Theater ‘De Schaarshoek’. Sindsdien staat de afkorting Elbo voor de Enige Leuke Bus Onderneming …en leuke bussen die hebben we.

elbo-schoolbus

In 2003 is ElboBus.nl een Trailways Franchise bedrijf geworden en dankzij deze samenwerking kunt u nu ook gewoon bij ElboBus in Nederland een bus huren voor een rondreis door Amerika of Canada. Via onze vrienden in Amerika, kwamen er al snel ook Amerikaanse bussen naar Nederland, eerst School bussen en recent ook echte klassieke Greyhound bussen.

team-schoolbussen

Deze schoolbussen waren eerst alleen bedoeld als leuke bussen voor de kinderen op het Summercamp, maar al snel kreeg men dit in de gaten en werden ze door allerlei groepen voor leuke reizen en promotie doeleinden gehuurd.

Inmiddels beschikt ElboBus over 9 van deze Schoolbussen. De bussen worden voor open dagen, trouwvervoer, openingen en ander bijzonder vervoer verhuurd. De laatste jaren kunt u ze tijdens vakantie op toeristische routes in Drenthe tegenkomen waar we in samenwerking met Connexxion het grootschalige “Toerbus” project uitvoeren.

Naast de schoolbussen, heeft ElboBus een heel modern wagenpark met de nieuwste Mercedes en Setra touringcars voor rondreizen door heel Europa, maar ook ander leuke bussen zoals een oude T-ford busjes, diverse Cyprus bussen en een echte Cabrioletbus. Kijk eens op PromotieBus.nl voor een overzicht.